Hlavní stránkaiPadJak zachránit smazané fotografie z iPadu či iPhonu – jednoduchý návod

Jak zachránit smazané fotografie z iPadu či iPhonu – jednoduchý návod

Nejčastějším způsobem, jak uvolnit na mobilním zařízení místo, je smazání nepotřebných fotografií. Při něm však může často dojít k omylu a nechtěnému smazání fotografií, o které ještě stojíte. Nebojte se – Apple má nástroje pro jejich obnovení a my se teď na ně společně podíváme.Proces je snadnější, než si myslíte, a s naším návodem si ho krok za krokem rychle osvojíte.

Pro začátek si pojďme říci, že smazání nepotřebných fotografií a videí vám příliš místa na vašem mobilním zařízení nezachrání, protože smazaná média jsou nadále skladována ve speciální složce po dobu 30 dnů. Tato lhůta je velice důležitá: po jejím uplynutí už totiž není možné smazané fotografie a videa zachránit. Používáte-li iCloud Photo Library, můžete svá videa a fotografie obnovit po dobu 30 dnů, než se nadobro smažou jak z iCloudu, tak z vašeho zařízení. Pokud není iCloud Photo Library aktivována, veškerá smazaná média budou z daného zařízení po uplynutí lhůty trvale odstraněna.

Jak obnovit smazané fotografie na iPhonu či iPadu

  • Otevřete aplikaci Fotky
  • Klepněte na Alba
  • Scrollujte dolů, dokud nenarazíte na složku Naposledy smazáno.
  • Zde se vaše smazané fotografie a videa uchovávají po dobu 30 dnů. Pro obnovení více fotografií najednou klepněte na možnost „Vybrat“ v pravém horním rohu a požadované snímky označte.
  • V pravém dolním rohu klepněte na „Obnovit“.
  • Chcete-li z alba naposledy smazaných snímků obnovit všechny položky, klepněte na „Vybrat“, a aniž byste označili jakoukoliv položku, klepněte v pravém dolním rohu na „Obnovit vše“.

Obnova synchronizovaných fotografií

Fotografie a videa, synchronizovaná v iTunes na vašem Macu či PC, můžete smazat na svém iPhonu, iPodu touch či iPadu v aplikaci Fotky.
Chcete-li je získat zpátky, musíte je znovu synchronizovat.
Připojte své iOS zařízení pomocí kabelu k počítači a spusťte iTunes. Klikněte na Fotografie, poté zaškrtněte „Synchronizovat fotografie“ a v menu vyberte původní složku.
Zaškrtněte, zda si přejete synchronizovat veškeré fotografie a videa, nebo jen konkrétní alba, a klikněte na „Použít“.

Snímek obrazovky 2016-04-12 v 9.16.34