Hlavní stránkaAplikaceJak z iTunes odstranit autorizaci nepoužívaného počítače

Jak z iTunes odstranit autorizaci nepoužívaného počítače

itunes-apple-music

Při objednávání digitálního obsahu z iTunes Store, App Store nebo iBooks Store můžete ke staženým položkám získat přístup pouze tehdy, kdy bylo vaše zařízení autorizováno v iTunes. Množstevní omezení pro registrované počítače neexistuje, ale může se stát, že nový majitel vašeho bývalého zařízení může k vašemu obsahu snadno získat přístup. Jak na „deautorizaci“ starých počítačů, které už nepoužíváte nebo jste je někomu prodali? Při zrušení autorizace počítače nedojde k žádné ztrátě objednaného obsahu z daného zařízení, pouze dojde k zamezení přístupu k chráněným položkám. Pro „deautorizaci“ počítače v iTunes postupujte podle následujících kroků:

Zjistěte počet počítačů s autorizací u iTunes

Ve svém počítači spusťte iTunes.

  • Pokud nejste přihlášeni ke svému Apple ID účtu, přihlaste se.
  • V menu z panelu nabídek v horní části obrazovky zvolte Účet -> Zobrazit můj účet.

snimek-obrazovky-2016-10-22-v-8-31-44

 

  • Zadejte heslo ke svému Apple ID.
  • Zobrazí se vám informace o vašem iTunes účtu včetně údaje o počtu autorizovaných počítačů.

snimek-obrazovky-2016-10-22-v-8-32-55

 

Zrušte autorizaci počítače

  • Na počítači, u kterého chcete autorizaci zrušit, spusťte iTunes.
  • V menu v horní části obrazovky zvolte Účet -> Autorizace -> Odstranit autorizaci počítače.
  • Zadejte přihlašovací údaje ke svému Apple ID účtu.
  • Klikněte na Odstranit autorizaci.

snimek-obrazovky-2016-10-22-v-8-38-46

Jak odstranit autorizaci u všech počítačů

Pokud chcete deautorizovat všechny počítače, mějte na paměti, že tak můžete učinit jen jednou ročně. Tato funkce se hodí pro ty, kteří svůj počítač prodali a zapomněli provést odstranění autorizace.

  • Na svém počítači spusťte iTunes.
  • Přihlaste se do svého Apple ID účtu.
  • Z horního menu zvolte Účet -> Zobrazit můj účet.
  • Zadejte přihlašovací údaje ke svému Apple ID.
  • U zobrazených údajů o počtu autorizovaných počítačů klikněte na „Odstranit autorizaci všech počítačů“.
  • Potvrďte odstranění autorizace.

Odstranění autorizace všech počítačů je možné pouze tehdy, pokud jste autorizovali více než dvě zařízení.