Hlavní stránkaMacMac samovolně přepíná Wi-Fi sítě. Co s tím?

Mac samovolně přepíná Wi-Fi sítě. Co s tím?

macbook-wifi

S připojením k internetu většinou Macy nemívají příliš velké problémy. Může se ale stát, že se váš počítač „neudrží“ v původně zadané Wi-Fi síti. Co s tím?

Mac nabízí skvělou funkci zapamatování nastavení všech Wi-Fi sítí, ke kterým jste se v minulosti připojili. Díky tomu se váš počítač automaticky připojí na síť, ke které jste se již někdy připojili, aniž byste museli opakovaně zadávat přihlašovací údaje.

To, co vypadá jako výhoda, však může být i problémem, a to tehdy, kdy se nacházíte v blízkosti dvou dříve navštívených sítí, z nichž jedna je silnější. Mac se totiž v takovýchto případech automaticky připojí na tu „lepší“. Jak ale postupovat, pokud chcete upřednostnit jinou síť?

Jak na Macu „zapomenout“ Wi-Fi síť

Možná se k Wi-Fi připojujete od vašeho souseda nebo z kavárny, kterou máte opravdu v těsné blízkosti domova. Možná bydlíte v domě, kde bylo nastaveno více Wi-Fi sítí, ale vy chcete využívat pouze jednu. Pokud víte, že se k nežádoucí síti už nebudete připojovat, zkuste následující postup:

  • Klikněte na ikonu Wi-Fi v horní části obrazovky vašeho Macu.
  • Klikněte na „Otevřít předvolby pro síť“.
  • Klikněte na „Pokročilé“ v pravém dolním rohu okna.
  • V horním menu okna klikněte na kartu „Wi-Fi“.

Snímek obrazovky 2016-08-02 v 11.28.42

  • Vyberte síť, ke které se už nechcete připojovat.
  • Klikněte na symbol „-“ pod seznamem preferovaných sítí a potvrďte odstranění sítě.

Snímek obrazovky 2016-08-02 v 11.31.08

  • Klikněte na „OK“ a opusťte nastavení.
  • Tímto způsobem můžete pročistit veškeré nepoužívané sítě – například Wi-Fi v hotelu, kam už se nevrátíte, nebo v kavárně, kterou jste navštívili jen jednou.

Jak změnit prioritu připojování k Wi-Fi

  • Klikněte na ikonu Wi-Fi v menu v horní části obrazovky vašeho Macu. Klikněte na Otevřít předvolby pro síť.
  • Klikněte na „Pokročilé“ v pravém dolním rohu okna.
  • Vyberte kartu „Wi-Fi“ v horní části okna nastavení.
  • Klikněte na název sítě, jejíž prioritu chcete změnit, a přetažením ji posuňte na konec seznamu sítí.
  • Klikněte na „OK“ a opusťte nastavení.